Вести

Вучић: Немојте од Србије правити "баука, Србија је пријатељ

САРАЈЕВО - Нема потребе да било ко од Србије прави "баука", Србија је искрени пријатељ Босне и Херцеговине, поручио је данас председник Александар Вучић на завршетку дводневне посете Сарајеву.

"Желим да кажем, посебно због бошњачких медија, да нема потребе да од Србије било ко прави баука. Она је искрен пријатељ Босне и Херцеговине. Покушајте да разумете Србију, покушајте да некад уђете у наше ципеле и видећете колико сам говорио истину", рекао је Вучић на заједничкој прес конференцији са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем у Сарајеву.

Он је позвао све да погледају како се Србија понашала према БиХ, да није ничим довела у питање њен територијални интегритет и да се није мешала, нити се меша у њене унутрашње ствари, већ је конкретним мерама увек желела да побољша односе.

На свим местима, додао је, Србија је говорила у прилог Босни и Херцеговини, а од Босне и Херцеговине очекује исти такав пријатељски однос.

Захвалан је, додао је, свим представницима власти у БиХ на добром пријему, разумевању и разговорима.

"Нико од нас то не тражи, али ми ћемо да се сконцентришемо на будућност и, ако у томе успемо, донеће то многе добре резултате и Србији и БИХ. Намера нам је да односи буду што бољи, уз што више међусобног поштовања и да се људи осете релаксирано", рекао је Вучић.

 

Вучић: Да подигнемо размену на 2 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Савета министара Денисом Звиздићем, да су разговарали о подизању трговинске размене двеју земаља на два милиона евра, што би било од великог значаја за БиХ и, наравно, за Србију.

"И ми ћемо то да радимо", рекао је Вучић и додао да је у разговору било речи о Подрињу, односно како ојачати тај део Србије и БиХ инфраструктурно.

"Разговарали смо и о неким ентитетским питањима, о којима ће се разговарати и на ентитетском нивоу", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је задовољан атмосфером и разговорима у Савету министара БиХ у Сарајеву, што је, како је рекао, веома важно.

 

Извор: "Танјуг"