Вести

Вучић : Ниш је погодан за инвеститоре

Председник Српске напредне странке и први потпредсеник Владе Србије Александар Вучић присуствовао је данас инвеститорској конференцији у Регионалној привредној комори у Нишу, где су четири нова инвеститора из Италије упозната са инвестиционим потенцијалима Ниша и околине .
 
Први потпредседник Александар Вучић пожелео је добродошлицу представницима компанија и истакао да Ниш има изузетно квалитетан и образован кадар који се може ставити на располагање овим компанијама.“Овај део Србије има изузетно квалитетну радну снагу ,вредну и образовану која поседује адекватне кnow-how стандарде и која у добром систему рада какав поседују италијанске компаније може показати праву продуктивност. 
 
Влада Србије жели да унапреди климу за инвестициона улагања у земљи и ускоро очекујемо усвајање сета закона којим ће знатно бити олакашана и убрзана бирократска процедура,када је у питању прибављање дозвола за реализацију инвестиција“,рекао је први потпредседник Вучић. 
 
Градоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић поздравио је госте из Италије и укратко упознао будуће инвеститоре са потенцијалима града. “Пре свега наш град има изузетно повољан географски положај и логистичку доступност, затим међународну препознатљивост и квалитет живота , квалитет и конкурентну цену рада као и бројне повластице за инвеститоре", рекао је градоначелник.