Вести

Вучић: Нису избори шала, већ избор за будућност

Хвала вам што сте имали храбрости да издржите прљаву кампању и што сте препознали праве вредности - марљивост, рад и поштење, поручио је Александар Вучић на завршном митингу у Крагујевцу.

Истичући да "избори нису шала, да се нико не наљути, већ избор будућности'', он је на почетку свог обраћања у крагујевачкој хали Језеро захвалио хиљадама људи који су остали испред хале, а затим је поздрављен овацијама и повицима "победа, победа", посебно поздравио представнике Јединствене Русије и бајкере - Српске ноћне вукове.

Коначно, захвалио је свим присутнима, али и грађанима, свима који га подржавају што су имали храбрости да издрже прљаву кампању којој је он изложен већ шест месеци.

Кажу ми данас, знаш како те сада нападају, а онда ми објасне да је наводно у сред ове хале разапета хрватска застава...

"Не разликују српску тробојку, прву, ону Милошеву из 1835.,али баш ништа не знају ни о историји Србије, ни о духу српског народа, не знате кад водите тако прљаву кампању, већ шест месеци, не видите да сами нисте изговорили ништа што има везе с програмом, планом, јер сем мржње немају ништа", рекао је Вучић.

Све је у томе да поруче - гласајте против Вучића, јер га ми мрзимо, а затим додао:

"А ми нисмо изговорили ни једну ружну реч, и на то сам поносан, на то што их нисмо 'почастили' увредама, ружним речима и оно једном кад је један наш члан рекао нешто бесмислено, одмах смо се извинили, јер ми то знамо, јер смо схватили колико је то бесмислено".

Хвала вам на томе што сте умели да препознате праве вредности, марљивост, рад, поштење и храброст да се све то издржи, поручио је.

Обраћајући се пре Вучића, заменик генералног секретара Јединствене Русије и члан Комитета руске Думе за међународну сарадњу Сергеј Железњак, пренео је поздраве странке коју је основао председник Русије Владмир Путин.

"За нас је веома важно да у Србији владају мир и стабилност, како би се у пуном капацитету реализовала наша сарадња. Са одушевљењем видимо како Србија, као независна држава, успева да штити свој национални интерес и територијални интегритет", казао је он.

Рекао је да војно техничка сарадња Србије и Русије, о којој се много прича, постаје најважнији фактор за обезбеђивање сигурности Србије и очување мира и стабилности на Балкану.

"Данас је Балкан суочен са озбиљним изазовима и претњама, кршењем међународног права на Косову кроз стварање незаконите наоружане формације, мимо воље народа увлачење Црне Горе у НАТО, а у БиХ се нарушавају права Срба, која су гарантована Дејтоном, те се Македонији споља намећу решења и настоји разорити та држава", објаснио је он.

Казао је да Русија не може и нема право да равнодушно гледа како пате "браћа на Балкану" и да Русија жели заједно са српским народом да стреми томе да неодговорни политичари из других држава не увлаче Балкан у нови вртлог неодговорне политичке игре, која прети у Европи и на Балкану.

Железњак је казао да Русију и Србију вежу јаке економске везе, као и да постоје јединствени услови да се сарадња повећа и подигне на већи ниво индустријске сарадње, пошто је у обе земље велики број високообразованих људи.

"Морамо као пририотет да ставимо отварање нових заједничких фирми и покретање пројеката у области машинске индустрије, пољопривреде и енергетике, али и војнотехничке сарадње. То ће бити стратешка улагања", поручио је он.

Указао је да је потврда посебне пријатељске сарадње две земље десети сусрет Вучића И Путина, који је властима у Србији пожелео много успеха на изборима.

"Да би се оставрили амбициозни задаци који се тичу сарадње, Србија мора да сачува стабилност, да власт и владајућа коалиција имају широку подршку која би сачувала јединство. Надамо се да ће избори протећи на цивилизован начин и на добробит српског народа", рекао је он пожелевши српским партнерима, странци Вучића, срећу у поститзању постављених циљева - развоју Србије.

 

 

 

извор: Танјуг