Вести

Вучић: После година пропадања, долази време обнове Србије

Наш је посао да не дозволимо да нам земљу врате у прошлост, у поделе, на њихове и наше, јер смо ми једнако вредни и добри људи који желимо поштеним радом да створимо бољу Србију, поручио је вечерас председнички кандидат Александар Вучић са митинга у Лесковцу.

"Пристојни смо и добри и нећемо да им показујемо колика је разлика у поштењу", поручио је Вучић говорећи о политичким ривалима, који, како је приметио, о присталицама његове коалиције увредљиво говоре као о "никаквим, сендвичарима, другој класи" у односу на њих.

Ниједну непристојну реч ни о једном од њих нисам изговорио, истакао је, а оно што они говоре то "пас с маслом прогутао не би...".

Поменуо је нападе на породице, на личности, најбруталније нападе, и поручио:

"Само наставите, а права господа су овде, овде стоје дивни људи Србије, које не можете да победите", уверен је Вучић.

Како је рекао, од свих њихових увреда, једини програм им је - све ћемо да дамо, пара ће да буде, а кад питате одакле паре, кажу шта нас брига.

"Научили су се, међутим, Срби свим преварама и знају да само мукотрпним радом може нешто да се направи", рекао је Вучић и запитао:

"Па, чекајте, да ли то они увек побеђују или ми, 'сендвичари'?".

То, додао је говори о њима, о томе колико не воле свој народ.

"Чини ми се да, ипак поштени људи увек побеђују, они не воле свој народ, а ми њихове присталице поштујемо, и њима ће бити боље с нама", рекао је.

"На нама је да не дозволимо да нас деле на боље и лошије, на више и ниже, да нас врате у прошлост. Зато вам хвала на упорности, стрпљењу, зато што ћутите и трпите, а знате да нас је више".

Кажу, додао је премијер, како ће у Србији да се пуца као у Македонији, "да нас вешају на бандере, а ја им кажем да је давно прошло то време, Србија је мирна, мирољубива земља добрих људи и нећемо никоме дозволити да вешају по бандерама".

"Нисмо их се ни мало уплашили, само смо пристојни и хоћемо да заједно с њима градимо успешну Србију", закључио је Вучић.

Он је позвао грађане да не слушају оне који би да се јуначе.

"Они који се јуначе пред вама, када се појаве странци мањи су од маковог зрна", рекао је Вучић.

Бољи су они, приметио је, који се сталожено понашају, јер они умеју странцима да у правом тренутку "скрешу све у брк".

"Умели смо да сачувамо све што је наше. Србија је данас поштована у ЕУ. Србија је једина земља у Европи која није увела санкције Русији, и тако ће и остати. Тако се понаша озбиљна и одговорна земља", истакао је.

Овом земљом, како каже, никада неће управљати нико са стране, него грађани Србије:

"То је мој завет овде пред вама", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да много наде улаже у младу генерацију, а посебно се захвалио пензионерима.

"Данас они виде резултате. Хвала вам што сте веровали у нас", рекао је пензионерима.

Нама је, рекао је, страшно важно да развијамо производњу.

"Знам да људи живе тешко, то не морају да ми говоре они који су нас упропастили. Долази време за обнову Србије и реиндустријализацију, за нови живот Србије", уверен је Вучић и додао:

"Неко је пре 10, 15 година угасио светло на југу Србије. Наше је да упалимо светло, да људи виде пут у будућност и излаз из тунела".

Опозиција, приметио је, није решила проблеме за 12 година колико су били на власти, а данас би да све реше за дан или сат.

"Не може тако. Мора да се има стабилност и континуитет и ми никоме нећемо дозволити да угрози мир и благостање у нашој земљи нити нашу децу. Хоћемо да радимо и да се меримо у фабрикама и броју радних места која ћемо да отворимо. Важно је да изађемо на изборе и покажемо да модерна Србија побеђује'', закључио је Вучић.

 

 

 

извор: Танјуг