Вести

Вучић: Посвећени смо даљем продубљивању сарадње са Краљевином Бахреин

Данашњи разговори су од историјског значаја за односе Краљевине Бахреин и Србије, оценили су краљ Бахреина Хамад бин Иса ал Калифа и председник Србије Александар Вучић непосрдно по доласку председника Србије Александра Вучића у посети тој земљи.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Бахреин, иако је земља која је географски удаљена од Србије, земља која је блиска нашим срцима и која је пружила несебичну и правовремену подршку онда када је то нама било потребно, пославши значајне количине медицинске помоћи у јануару што никада нећемо заборавити.

"Моја посета Бахреину је показатељ, наставка неговања пријатељских веза и добрих односа, али и више од тога - она отвара бројне могућности за сарадњу у циљу напретка и добробити наших двеју земаља и наших народа. Посвећени смо даљем продубљивању политичких и економских веза између Србије и Краљевине Бахреин", поручио је Вучић.

Председник Србије лично је позвао краља Бахреина да посети Србију.

"Уверен сам да ћете као драг гост наше земље искусити чувено и традиционално српско гостопримство", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће, када ова тешка и суморна времена, пуна неизвесности, изазвана глобалном пандемијом Ковид-19 буду иза нас, моћи да се покрену сви одговарајући механизми како би се остварили заједнички циљеви и истовремено пружио допринос општем напретку и благостању.

Председника Србије, у палати Гвадаибија, краљ Бахреина дочекао је заједно са принцом Салманом бин Хамадом ал Калифом, који је и премијер Краљевине Бахреин, уз почасну гарду и интонирање химне две земље.

 

 

Извор: Танјуг