Вести

Вучић примио амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо

Председник Србије Александар Вучић и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо разговарали су о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у Србији и Кини.

Вучић се интересовао за резултате кинеских стручњака у развоју вакцине против корона вируса и изразио задовољство њиховим напретком.

Вучић је и овом приликом изразио захвалност председнику Сију и Кини на великој помоћи у борби са пандемијом, која је омогућила да Србија постиже боље резултате од већине других земаља.

Вучић је рекао да је недавна посета члана Политбироа ЦК КП Кине и директора Канцеларије Комисије за спољне послове Јанг Ђиечија потврдила да Србија и Кина успешно граде билатералне односе и развијају сарадњу у свим областима и изразио наду да ће околности ускоро дозволити да буде реализована посета председника Сија Србији.

Амбасадорка Чен је пренела велико задовољство високог кинеског званичника Јанга посетом Србији и разговорима са Вучићем.

Вучић је овом приликом упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој и економској подршци Кине нашој земљи.

Вучић и Чен су заједно размотрили конкретне пројекте на којима Србија и Кина заједно раде, попут деонице ауто-пута Прељина-Пожега, обилазнице око Београда и пруге Београд-Стара Пазова.

Они су констатовали да ти пројекти добро напредују, као и припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор. У исто време су нагласили значај пројекта регулације отпадних вода и изградње канализационе мреже.

Двоје саговорника су се сагласили да добром напретку доприноси међусобно разумевање, које карактерише односе двеју земаља и двојице председника.

 

 

 

Извор: Танјуг