Вести

Вучић: "Торлак" ће бити међу најбољим фабрикама у Европи

Држава ће уложити 18 милиона евра у капацитете за пуњење и паковање вакцина у Институту "Торлак", као и 20 милиона евра за уређење просторија и обнову фасада, а ускоро ће "Торлак" производити и четворовалентне вакцине за грип, најавио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Вучић је разговарао са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, министрима и стручним људима из области фармације и медицине, на којем је, како је објавио, донето неколико важних одлука.

"Држава ће да уложи 18 милиона евра у капацитете за пуњење, паковање вакцина. За паковање вакцина за грип, али и тетанус, дифтерију и вакцина против Ковида-19. За наш ''Торлак““, поручио је Вучић.

Вучић је навео и да ће 20 милиона евра бити издвојено за уређење просторија и обнову фасада, као и да ће бити уређени паркови и приступни путеви Институту.

Хоћемо да од "Торлака" направимо једну од најбољих фабрика вакцина у Европи, поручио је Вучић.

"И најрадоснија вест, од данас покрећемо поступак, радимо бизнис план и улазимо у процес производње, и верујемо да ћемо за неколико месеци то да завршимо - четворовалентне вакцине за грип. Велике новости. Напред Торлак, напред Србија", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг