Вести

Вучић: Ускоро уговор за градњу тунела испод Кадињаче

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на предизборном скупу у Ужицу нове инвестиције и између осталог истакао да ће уговор за градњу тунела испод Кадињаче бити потписан у кратком временском периоду.

"Добили смо три понуде за тај тунел - прва понуда је била 94 милиона евра, друга 91 милион, а трећа 81,5 милиона евра. Огроман новац је у питању, али то ћемо морати да урадимо јер ће тако и Тара и цела Бајина Башта, али рекао бих и цело Ужице, бити још привлачнији", рекао је Вучић.

Навео је да је срећан што су у Ужицу кренули радови око обилазнице који ће, додао је, бити завршени до половине 2024. године.

"Обилазница је важна не само због лакшег повезивања Ужица са свим другим деловима Златиборског округа, већ и због чистијег ваздуха, безбедности деце, да можемо даље да развијамо путну мрежу у Златиборском округу", рекао је Вучић.

Најавио је и изградњу вртића, за шта ће држава издвојити средства и истакао да ће се у наредне четири године посебно радити и улагати у модернизацију пруга и даљу куповину најмодернијих возова, како би се много брже дошло од Пожеге до Београда возом.

"Долазио је код мене више пута легендарни Раша Радовановић који је оставио не само неизбрисив траг у југословенској и српској кошарци, већ се и борио за ову халу у којој се налазимо. Мислио сам да је хала у бољем стању и желим да вам кажем да ћете за коју годину имати најлепшу халу. Извршићемо реконструкцију, а ви онда направите добар тим", рекао је Вучић.

Навео је да неће да говори о обновљеним школама и шта је све још урађено, истичући да људи обично кад је нешто урађено на то гледају као да је то одувек постајало.

"Наставићемо да градимо и ауто-пут ка Котроману и брзу саобраћајницу ка јужном делу Златиборског округа", рекао је Вучић.

Истакао је да никад није оволико улагано као од 1945. године на овамо.

"Верујем да ћемо уз вашу помоћ моћи да сачувамо мир и стабилност. Видели сте у овом кратком времену колико проблема цео свет може да има, са каквим проблемима све можемо да се суочавамо и које све морамо да решавамо", рекао је Вучић и додао:

"Зато је некад важно и да прећутимо на безобразлук Аљбина Куртија и многих од њих, не зато што су јачи или зато што их се плашимо већ зато што је за нас важно да сачувамо мир јер ћемо ми да растемо неупоредиво брже него они, наша економија ће да расте брже него економије свих других".

Вучић је рекао да би многи и у региону, али и неки у Србији желели да нашу земљу врате у прошлост.

"Наша порука је да нема назад. Нећемо у ланце и катанце да се враћамо, нећемо у пљачкашке приватизације и отимачину свега што је овај народ изградио. Хоћемо да радимо и да можемо да будемо неко ко ће да се хвали тиме да има најбржи раст", нагласио је Вучић.

Навео је да Србија треба да има добре односе са НАТО-ом, али да никада не треба да иде у НАТО јер, како је истакао, не смемо да заборавимо сву децу коју су нам побили.

"Морамо да будемо довољно снажни и јаки да чувамо своје небо и своју земљу. Дан, два после избора обрадоваћу вас нечим и тада ћете схватити колико је Србија војно снажнија и колико брине о својој будућности", поручио је Вучић.

Осврнуо се и на Косово и Метохију и рекао:

"Пре три, четири дана покушали су, заједно са онима који се праве да немају појма о томе, да нас на подмукао начин приморају да потпишемо независност "Косова", тако што ћемо да се обратимо "Влади Косова". Наравно да то нисмо урадили и могу да нас уцењују чиме год хоће, наш пристанак на тако нешто неће добити. Чуваћемо наш народ на Косову и Метохији, не само да преживе него и да напредују, да школују своју децу".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести