Вести

Вучић: Велика компанија долази у Зајечар, запослиће 2.000 људи

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас да је постигнут договор са једном великом компанијом, која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи.

Са том компанијом ће у наредних месец дана бити потписан уговор, рекао је Вучић на скупу у Зајечару у оквиру кампање Будућност Србије и истакао да је то велика и важна вест, али да још не може да саопшти о којој компанији је реч.

"Од јануара креће запошљавање и за шест месеци биће запослено у новој компанији, новој фабрици, 2.000 људи тимочког округа. То је најважнија вест која се деценијама чекала", истакао је Вучић.

Председник каже да ће то значити будућност за 2.000 породица, али и много више новца за Зајечар, много добрих путева, решавање питања канализације, водовода и других инфраструктруних проблема. Истакао је да се држава борила месецима и годинама за довођење такве компаније у Зајечар, пошто су до сада углавном инвеститори у последњем тренутку одустајали од тог града.

"Добио сам коначну потврду, молили су ме да не говорим име компаније, али договор је постигнут", истакао је Вучић.

 

Вучић локалним функционерима: Последња опомена!

Председник Србије Александар Вучић оштро је данас у Зајечару поручио представницима локалне самоуправе, градоначелнику тог града али и осталих градова у Србији да су они "у служби народа", да морају да разговарају са грађанима, посебно, да се "више не деси" да на скуповима на којима говори буде постављена ограда између функционера и народа.

"Више никад да нисам видео ограду између функционера и народа. Ја сам овде дошао због народа, а не због функционера", рекао је Вучић.

"Нисам први пут рекао да се ограда склони, али је последњи. Пробајте да ми то урадите следеће недеље у Сомбору. Сви ћете да летите с посла", упозорио је.

Градоначелницима и председницима општина је рекао да морају да саслушају грађане.

"У 90 одсто случајева нећете моћи да решите проблем, али саслушајте их, људи ће бити задовољни и да их саслушате, и што сте показали мало пажње", рекао је Вучић, и додао му је јасно да грађани нису много чим задовољни ни на локалу.

 

Останите у Србији, ни у чему нисмо лошији, а можемо бити бољи

Председник Александар Вучић поручио је данас да ће држава улагати у исток Србије, а грађане тог и осталих делова Србије позвао је да не напуштају земљу и замолио да му се придруже у борби за бољи живот "у нашој лепој земљи".

Немојте да кажете "сви су исти", јер нисмо сви исти, постоје људи којима је стало пре свега до Србије, до њене боље будућности, који се боре за Србију, и за сваки педаљ наше земље, рекао је Вучић на митингу у Зајечару, којима је завршио данашњу обилазак Зајечарског округа у оквиру кампање Будућност Србије.

"А ми ћемо учинити све да пристојној Србији омогућимо да лепо живи од сопственог рада", поручио је председник Србије и додао да ће учинити све да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради. Важно је, истиче, да људи остају у свом крају и не одлазе у иностранство, јер ни у чему нисмо слабији од других, већ можемо у много чему да будемо бољи. А све који су отишли у иностранство замолио је да размисле да се врате у Србију са свим знањем које су стекли и да га уложе у своју земљу. Додао је да се секира када у новинама види наслове о идеалним зарадама у Немачкој.

"А, за кога радите?", упитао је Вучић и замолио људе из иностранства да размисле да се са оним тим што су научили врате у Србију и да уложе у своју земљу.

"Нисмо ни у чему слабији од њих, а можемо у много чему да будемо бољи. И зато нам је потребна вера и снага, жеља и борбеност, поверење, јер без тога неће ништа са неба да падне", рекао је Вучић.

Он је још једном упозорио на страшне податке о одливу становништва, јер у Зајечарском округу живи готово 40.000 људи мање него пре 20 година.

"То морамо да променимо и зато ћемо да улажемо", поручио је председник Србије. Председник је истакао да се у Зајечару ради здравствени центар, у који држава улаже 20 милиона евра.

"То је велика и важна вест за све, јер то значи бољи животни стандард и нормалан живот свих", подвукао је председник. Такође, навео је да се извршити пуна реконструкција средњошколског центра, у који ће бити уложени додатни милиони, док се у нови стадион капацитета 8.200 места, по УЕФА стандардима улаже 17 милиона евра.

"То су огромне промене на које је Зајечар чекао деценијама. И свидело се то некоме или не, то су резултати који омогућавају бољи живот људи", рекао је Вучић.

Улагаће се и у путну инфраструктуру, повезивање Зајечара са Старом планином, Неготивном, Кладовом, уз субвенције пољопривредницима и произвођачима снажније него било када, напоменуо је Вучић. Како је рекао, потребна је подршка у жељи грађана да остану и опстану и да се боре за опстанак у свом крају и тако што ће имати више деце, јер све што се ради, нема смисла, ако то нема коме да остане.

"Да не констатујемо за 25 година да нас има 35.000, а било нас је 76.000 пре 20 година", упозорио је председник. Како је рекао, због много лошег у претходном периоду и "лоповских" приватизација одлазили су нам људи.

"Молим вас да водите рачуна о Србији. Колико људи имамо да нам чувају границу према Бугарској и Румунији? То су нам пријатељи, али фале нам људи и молим вас да о томе водите рачуна", замолио је Вучић.

Онима у Србији који прете поручио је да прете чим год хоће, али да насиља и насилног преузимања, пребијања и убијања људи у Србији као што је било раније - неће бити. Доста су већ урадили против Србије, рекао је Вучић и запитао има ли у овом крају иједна фабрика да није уништена. Све је разорено, уништено, али полако дижемо привреду, примања, плате и пензије а да при томе не дижемо јавни дуг, што је веома важно да не бисмо деци остављали дугове, рекао је он.

"Србија је мирна земља, овде живе добри домаћини који желе само да живе од свог рада", рекао је он.

Све ово о чему говорим о расту и развоју Србије, каже он, било је могуће захваљујући стрпљењу, енергији, вери и подршци људи. Обећао је да ће за два месеца доћи да провери шта је урађено.

"Да ја не дођем, ма како то неком било смешно и неко ће рећи потребан је систем - да и радимо на томе, чекали бисте још шест или осам месеци. Зато ћу долазити да контролишем, да вама полажем рачуне", рекао је он.

Вучић је указао да Србија нема великих проблема у економији, додајући да полако али сигурно излазимо из кризе, а то се види по броју аутомобила, расту животног стандарда, али оно што нам, каже, прави проблем за напредак и раст и за додатне инвестиције, је мир и стабилност. Зато, каже, морамо да толико улажемо у очување мира са Албанцима, што је тешка борба.

"Они само једну ставр желе, а то је да признамо независно Косово. Ништа друго их не интересује. Када кажемо: "ајде да разговарамо о компромису", кажу: "нема тога, хоћемо само да нас признате"", рекао је он поручивши да тако данас не може да се разговара са Србијом, да је то могло 2008. или 2006. када нам се одвојила Црна Гора.

Вучић је истакао да је доста било одвајања и да је време да се Србија уједињује. Поновио је да је важно да подигнемо наталитет јер нам је свуда мали број људи.

"Када бих могао у нашим породилиштима да знам да се рађа више деце, тек тада бих мирно заспао, јер бих тек тада знао да имамо бољу будућност. Не значи ништа ако побеђујемо, ако се исток ''гаси'', да нема људи који чувају наше границе", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија била пред банкротством и да смо били најгори у региону по јавном другу, док сада само једна земља у региону има нижи јавни дуг од Србије. Додао је да се јавни дуг у нашој земљи и даље спушта, затим да незапосленост спуштена са 26 одсто на 11,7 одсто, а плате просечне да су подигнуте са 320 на 462 евра.

"Пре краја године биће значајан пораст плата и пензија и то ћете осетити у новчаницима. Долазићу да обилазим радове, а има их много. Живела наша једина и прелепа Србија", поручио је Вучић.

 

Ускоро брза саобраћајница Параћин – Зајечар

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору, као и да ће бити направљена за само неколико година.

Прелиминарни трошкови показују да ће градња брзе саобраћајнице коштати око 460 милиона евра, а можда и до 600 милона евра са додатним трошковима, рекао је Вучић на скупу у Зајечару.

"Смеје ми се Бошко Ничић, а то су мислили и грађани Чачка, Љига, Пожеге, као и из Владичиног Хана, Сурдулице и других места, где сада имају аутопут. Изградићемо и ту брзу саобраћајницу и то за само неколико година", нагласио је Вучић.

Председник каже да ће тако сви грађани моћи да виде исток Србије. Додао је да ће Сокобања са додатних шест милиона евра добити излаз на Коридор 10.

"Без толике ваше подршке не би могли да мењамо Србију", нагласио је он.

 

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк