Вести

Вујадиновић: Мило Ђукановић би партијску цркву ДПС-а

Одавно је познато, да би Мило Ђукановић у Црној Гори, најрадије партијску цркву ДПС-а и себе као патријарха на њеном челу, а јужну српску покрајину Косово и Метохију као базу за шверц дроге и цигарета, чији пут даље води преко Црне Горе у земље напредне и цивилизоване Европе. У том науму му очигледно сметају и Српска православна црква, коју упорно назива погрдним именима, али му сметају и Срби и Црногорци и сви други честити људи, као и њихова упорност и одлучност да сачувају своје име и своје достојанство, које је Мило Ђукановић одавно изгубио и продао за шаку дуката. Милу Ђукановићу у томе послу смета и успешна Србија, у којој већ годинама губи позиције на које је навикао, а поготово му смета српски председник Александар Вучић, чијом политичком мудрости, та иста Србија постаје успешна и одлучна да развија и себе, али и спремна да помогне свима другима који желе успешан и миран регион, па самим тим и Црној Гори и њеним грађанима, рекао је председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић.

Како би спречили овакав развој догађаја и како би сачували оно што су годинама отимали и од Срба и од Црногораца, спремни су Мило Ђукановић и људи из његовог окружења гурнути у сукобе и Црну Гору и читав регион, не питајући за коначну цену тога, јер је за њега продужетак тродеценијске владавине важнији од свих живота на Балкану. Најбоља потврда ове тврдње су недавни догађаји на Цетињу, чији је нескривени инспиратор и вођа управо Мило Ђукановић. Међутим, из њих је изашао као очигледни губитник, приказујући своје право лице и пред Црном Гором, и пред српским и црногорским народом, али и пред читавом цивилизованом Европом, на чије основне темеље и вредности је ударио, управљајући догађајима на Цетињу.

Колико год се Мило Ђукановић трудио, неће успети да оспори и заустави Александра Вучића и Србију да помажу српски народ у Црној Гори и да помажу Српску православну цркву, чије име толико смета Милу Ђукановићу, да мрзи и да га изговара.

Неће, зауставити ни помоћ коју српски председник нуди свим другима који живе у Црној Гори, заједно са српским народом, показујући тиме јасну разлику између себе и Мила Ђукановића.

Јасно је да би њему највише одговарали и Косово и Метохија и Црна Гора без људи, јер би путеви шверца били чистији али би му одговарала и Србија без Александра Вучића. Ни једно од ово троје неће дочекати, али ће народи на Балкану дочекати политички крај Мила Ђукановића и њему сличних, ретроградних политичара прошлости, који су Балкан увукли у крваве сукобе, у којима је он и те како имао запажену улогу.

 

 

 

Извор: Танјуг