Вести

Вујовић: Импонује ми чињеница да ме председник Вучић види као способну жену

Циљ нам је да Србија постане што бољи, успешнији и еколошки здравији амбијент, а то је препознато и ван граница наше земље, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, те је рекла да јој импонује чињеница да је председник Србије и СНС Александар Вучић види као способну жену, те истиче да су јој похвале у вези са досадашњим радом које је добила од њега од непроцењивог значаја, али и обавезујуће.

Оне ме подстичу да се усавршавам на професионалном плану и да наставим да радим вредно и одговорно.

* На место министарке долазите након што сте обављали функције посланице, помоћника градоначелника Београда и председнице општине Савски венац. Те функције се знатно разликују, колико вам је било тешко да се прилагодите новим изазовима?

- Обављање претходних дужности несумњиво ми је помогло да се брзо прилагодим новом задужењу. Тако да у раду министарства неће бити празног хода. Напротив, паралелно са праћењем пројеката који су у току припремамо и нове. Одлучност председника Вучића и премијерке Ане Брнабић да Србија постане што бољи, успешнији и еколошки здравији амбијент за развој друштва и економије, препозната је и ван граница наше земље. Зато није изостала велика заинтересованост ЕУ да нам помогне на путу достизања захтевних европских стандарда у области заштите животне средине.

* Да ли размишљате сада да почнете да возите електрични аутомобил?

- У блиској будућности свакако ћу се определити за такав аутомобил јер Србија на свом европском путу мора да прати одређене стандарде. И буџетом нашег министарства за 2021. опредељена су средства за субвенције при куповини електричних и хибридних возила за физичка и правна лица, а ради се и на развоју мреже електропуњача на ауто-путевима у Србији.

* Шта сте прво урадили када се преузели кабинет?

- Увели смо ефикаснији систем рада и успоставили комуникацију са представницима локалних самоуправа како бисмо прикупили што адекватније податке о еколошким проблемима у локалним срединама. Тако је већ сада, примера ради, депонија Стањевине, која је била горући проблем у том крају, по хитном поступку затворена. Следећи корак је изградња трансфер станице у Новој Вароши, као и проширење капацитета регионалне депоније Дубоко у Ужицу.

 

 

 

Извор: Курир