Вести

Вујовић: Модерне чистилице олакшаће посао јавно-комуналним предузећима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је у Сремској Митровици и Иригу уговоре о додели две модерне чистилице, које ће олакшати посао јавно-комуналним предузећима у чишћењу и дезинфекцији јавних површина у тим локалним самоуправама.

Вујовић је уговор о додели нове опреме потписала са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић и председником општине Ириг Тихомиром Стојаковићем.

"Сремска Митровица и Ириг добили су по једну нову чистилицу која ради по најсавременијим стандардима, не емитује буку, а будући да је покреће електропогон не загађује околину и потпуно је еколошка. Не само што чисти јавне површине, него их и дезинфикује, а једном урађена дезинфекција траје четири месеца. Значајно је и што ће чистилица моћи да се користи и за мање површине попут дечијих игралишта", рекла је Вујовић.

Вујовић је рекла да јој је драго што чистилице иду тамо где су најпотребније, наводећи да је то уједно један од примера подизања свести о значају животне средине. 

Вујовић је истакла да у Сремској Митровици и Иригу министарство реализује и друге значајне пројекте.

Говорећи о Иригу, Вујовић је рекла да је ова општина добила средства на конкурсу министарства за смањење аерозагађења, односно за замену котларнице у Дому здравља Врдник и за пошумљавање.

Вујовић је истакла да су Србији потребни модерни регионални рециклажни центри, а изградња таквог центра планирана је и у Сремској Митровици.

Вујовић је позвала локално руководство да прати конкурсе министарства, да припрема и кандидује пројекте како би се заједничким снагама подизали еколошки стандарди и унапредио квалитет живота грађана.

 

 

Извор: Танјуг