Вести

Вујовић: Ситуација на депонији "Дубоко" боља

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да је, после јучерашњег распламсавања пожара на депонији "Дубоко" код Ужица, ситуација данас знатно боља и да је сада приоритет да се пожар локализује и угаси.

Министарка Вујовић истакла је да се прате сви параметри везани за здравље на које би могао да утиче пожар и да грађани немају разлога за страх, јер нема прекорачења загађења.

"Имамо седам мерних места у Ужицу, како у центру града, тако и у селима која су близу локације Дубоко. Мерења се обављају из сата у сат и јавност се обавештава о резултатима", рекла је министарка Вујовић за ТВ Прва.

Министарка Вујовић навела је да је данас објављен међународни тендер за извођача који би требало да санира ову депонију, изгради њено тело, биогасно постројење и да изврши стабилизацију терена на ком се депонија налази.

Према њеним речима, код ове депоније је највећи проблем локација на којој се налази, због чега је неопходно да се терен стабилизује и да се отпад одлаже санитарно.

"Када се постигне санитарно одлагање пожара, онда више нема могућности за паљење и пожаре, јер су гасови који изазивају пожаре сведени на минимум", истакла је министарка Вујовић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва