Вести

Вујовић: Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо о актуелним пројектима које у Србији спроводе кинески партнери, али и о могућностима за нове пројекте из области екологије у наредном периоду.

Вујовић је навела да је приоритет у ресору који води борба са аерозагађењем, управљање чврстим отпадом и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, у чему Кина има велико искуство.

"Значе нам нове технологије које у Србију могу да донесу ваше компаније, посебно када је реч о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода. Кинески партнери подржаће код нас изградњу модерних пречистача у 70 локалних самоуправа, који ће мењати на боље еколошку слику. Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције и на томе смо вам сви захвални", рекла је Вујовић.

Вујовић је истакла да су еколошки пројекти потребни и од великог значаја за Србију, без обзира које министарство је задужено за реализацију. Простор за подршку кинеских партнера види и у области управљања чврстим отпадом.

 

 

 

 

Извор: Танјуг