Вести

Жарић Ковачевић: Сви у Влади Србије ће радити у интересу Србије

Министарка државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Јелена Жарић Ковачевић изјавила је, да је нова влада Србије просрпска влада и влада континуитета, који је, према њеним речима, почео 2014. године када је Александар Вучић постао премијер.

Навела је да није на месту прича да Србија седи на више столица.

"Наша влада је просрпска влада и ту апсолутно нема никакве дилеме. Наша влада је влада континуитета и то влада континуитета од 2014. године. Зашто то кажем? Зато што је 2014. године Александар Вучић, који је данас председник Србије, био премијер. Он је поставио одређене темеље на којима се заснивала политика и дан-данас се заснива политика", рекла је Жарић Ковачевић гостујући на ТВ Пинк.

Говорећи о бирачким списковима, Жарић Ковачевић је навела да су они "асполутно у реду" и да напади на њеног претходника Александра Мартиновића и Министарство  нису основани, додајући да би требало наставити испуњавање ОДИХР препорука.

Говорећи о масакру у ОШ "Владислав Рибникар", Жарић Ковачевић је оценила да је добро што је формирана радна група за израду Меморијалног центра и навела да ће Влада усвојити конструктивне предлоге.

"То није шамар који се десио само родитељима и породицама несрећно страдалих, то је једна опомена и за читаво наше друштво, на који начин би требало да се понашамо, на који начин би требало да размишљамо", рекла је Жарић Ковачевић.

Истакла је да посета кинеског председника Си Ђинпинга Србији значајна за развој Србије, а говорећи о изградњи националног стадиона, навела је да је то само један од многих великих пројеката који ће бити урађени у Београду.

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк