Александар Вучић - 16.04.2011.

Борис Тадић је човек који покушава да застрашивањем грађана Србије добије нешто већу подршку на било каквим изборима и у томе се поново преварио. Грађани Србије су сити застрашивања и његових претњи, јер СНС жели да води Србију у будућност, види Србију у ЕУ. Имамо изванредне контакте са представницима свих земаља ЕУ и више никада Борис Тадић застрашивањем неће моћи да добије било које изборе. СНС ће се бавити пре свега развојем економије, бољим животним стандардом људи у Србији и свим оним што је Борис Тадић у претходних 11 година своје владавине успео да уништи. 11 година Борис Тадић влада Србијом и од тих 11 година грађани Србије живе све теже и живе све лошије. То што ће Борис Тадић да стави под своју контролу све медије, то што ће Борис Тадић да контролише дисање у Србији својих политичких противника, то што нико не сме да објави колики је пад индустријске производње у марту и априлу, то само показује колики је страх Бориса Тадића од предстојећих промена.

Што се њега тиче не мора да брине - СНС му гарантује да ће увек поштовати права политичке мањине, да ће моћи да делује на политичком простору Србије нормално, много нормалније него што то данас можемо ми, да ће моћи да изражава своје идеје и да ћемо увек слушати шта опозиција мисли и шта опозиција жели да нам каже. Његове претње, његове уцене, његове притиске више и не желимо да слушамо. Да призива бога у помоћ да би победио СНС показује колико се Борис Тадић уплашио и колико се уплашио за све своје сараднике који су опљачкали Србију и који су уништили и разорили у процесу приватизације у монополским привилегијама, у томе да на појединим телевизијама имају секунде до 2015. године, па нико више неће моћи да их узме, неће моћи да сачува њихове привилегије, неће моћи да сачува све њихове монополе. Победићемо их и та разлика неће бити мала, биће убедљива, а Бориса Тадића  подсећамо да би до избора могао да се сети макар један дан да није председник само ДС већ и да је председник Србије, али нека не брине много. Ми ћемо о томе да водимо рачуна и према свим грађанима ћемо се једнако односити и према људима из ДС као и према људима из СНС или неке друге странке. Једнако ћемо уводити воду, канализацију, асфалтирати путеве свима који живе без обзира на њихову партијску припадност и у томе показивати неупоредиво већу политичку одговорност од политичке одговорности коју данас показује Борис Тадић. Он је показао у сваком интервју да само има комплексе од СНС, ако хоћете и од Томислава Николића, али нека он настави да ради свој посао, ми му обећавамо да ће и њему лично бити много боље кад СНС победи, а Србију ћемо увести у ЕУ и за тај пут Србије не мора уопште да брине.
Изволите ако имате неко питање?

Новинар: На шта конкретно мислите када се обраћате председнику Србије.?
Александар Вучић: Најконкретније мислим на изјаву Бориса Тадића – не дај боже да га опозиција, односно СНС, победи и немогуће је да СНС победи, па сада питам како другачије да схватите када председник највеће владајуће странке прети опозицији и призива бога у помоћ, а при томе каже и да је немогуће да победите, јер ћете тобоже да изолујете земљу. Како да изолујемо земљу? С ким у свету ми то не разговарамо? Са свима разговарамо. Прети тиме што не само призива бога него хоће ли и тенкове да извуче Борис Тадић?! Шта је следеће што ће да уради пошто му је једина тема СНС? Ничим другим се не бави, шта је то следеће што мисли да уради пошто је потпуно јасно да ће изборе да изгуби. Мислите да ће да му помогне то што ће преко својих режимских песница да води кампању против нас. Неће му помоћи, не вреди му то ништа и људи то виде и хоће промене, а промене може да донесе само СНС. То што он прети нека прети и даље само то показује колико смо у праву када говоримо да је он свакога дана све мање председник Србије, а све више председник само ДС.

Новинар: Шта је показала ова нова-стара реконструисана Влада у последњих 100 дана, данас је 100 дана од те промене?
Александар Вучић: Иста Влада и грађани нису приметили никакве промене у томе. Има једнако корупције као што је било и раније и тешко је замислити да је буде више, ниједан решен проблем у економији, задужила се та нова Влада како ви кажете за 700 милиона евра, грађани живе још лошије и мислим да нико никакву промену није ни приметио, јер брод кад тоне он тоне рекао бих равномерном брзином. Наше је да зауставимо потонуће брода и да кренемо да га извлачимо на површину и да тај брод уплови у сигурну луку и то ћемо после избора и успети да урадимо.

Новинар: Извините, зашто је СНС одустала од захтева за ванредним парламентарним изборима?
Александар Вучић: Нисмо ми одустали од наших захтева. Ми желимо ванредне парламентарне изборе и мислимо да је то једино решење за излазак из кризе, биће мање претњи и то би био спас за Србију зато што су у Србији неопходне промене, Србији је неопходна другачија политика, другачије привлачење инвестиција, борба против корупције и криминала, али не таква што ћете да таргетујете неког од својих политичких противника већ је потребна борба против корупције и криминала у којој ћете да покажете ко су људи који су најкорумпиранији и ко су људи који су највише злоупотребили и државне функције и монополисали стање у привреди и све друго. Дакле, ми хоћемо изборе, тражимо те изборе, власт је та која их не даје иако говоре да су најбољи и најпаметнији сваког дана, али избора мора да буде у року 6-8 месеци и кад год да их буде наша победа биће убедљива.

Новинар: Али после штрајка глађу и жеђу Томислава Николића нисте имали никакве веће  акције?
Александар Вучић: Ја морам само да приметим једну ствар, ја разумем да би Борис Тадић желео да представља  као опозициону странку или не знам кога оне који се понашају као алкаида понекад, а да ове нормалне жели да изолује сасвим што му је делимично успевало, али му ни то неће помоћи. Ми смо свакога дана имали акције, представљали наше програме, представљали наше планове. То што нисмо направили велики митинг то је, још једанпут да вам кажем, то је да бес народа не би могао да се задржи и не би могао да се сачува. Увек смо бирали најбољи начин да покажемо људима шта бисмо урадили, како бисмо урадили и како би ствари у Србији мењали.

Новинар: Да ли имате можда информације какав је рејтинг ваше странке и ДС након хапшења Ратка Младића?
Александар Вучић: Има увек.

Новинар: Колика је разлика?
Александар Вучић: Значајна је наша предност, што знају и они, али очекујем да се појави истраживање рецимо Мими медија или Кики медија, нека која ће да објаве у Ђиласовом листу па да нам саопште да воде 20 или 30% ови из ДС. Ја позивам Бориса Тадића, пошто је толико моћан и јак човек, толико важан да распише изборе и да покаже већ једанпут како ће с лакоћом да нас победи.
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!