Александар Вучић - 19.10.2011.

СНС то најоштрије осуђује и ми сматрамо да је доста било њихових бесмислених политичких игара и покушаја да добију оно што је немогуће да добију. Изборе добити неће, а госпођи Триван која је у једној емисији рекла да сам ја нешто измишљао око истраживања или да је то део кампање, само бих јој рекао - делимичмо јесам покушавајући њих да спасем говорио сам нешто повољније податке по њих, нисам хтео да говорим неопредељеност, разлика је иначе већа од оне о којој сам говорио. То је разлог зашто је Борис Тадић рекао да ће избори бити за 6 месеци, јер зна колики је минус, зна да тај минус не могу у овом тренутку да надокнаде и једино чиме се баве то је шта то могу да направе и да ураде, какву то превару да смисле, какав још то трик да изнедре не би ли изборе добили, али како да вам кажем, једноставно не вреди и то им неће поћи за руком.

Желим да вам кажем да ће СНС инсистирати у предизборној кампањи на томе да сви политички чиниоци јасно ставе до знања да ли су за статус кво или за режимске странке или су за промене. Дакле, нама је јасно данас да су уз ДС и СПС и ЛДП и онда ће се то свим људима лепо рећи - ако сте за статус кво, ако сте за режим, нема никакве разлике између ДС, СПС, ЛДП и не знам које још странке. Слободно гласајте за било кога од њих, ни у чему се не разликују, а ако желите промене гласаћете за другу листи и мислим да је то најпоштеније, да не буде постизборних превара, те ми смо узимали ове гласове, па смо онда смислили да је боље да идемо на ову страну, те један дан смо највећи борци против хомосексуалаца, јер нам то доноси страшно велике поене у народу, а онда сутрадан кад нас притисну западни амбасадори онда ћемо да клечимо и да говоримо - живели сви хомосексуалци овога света, да бисмо се њима додворили. Ето такву су нам политику водили властодршци све ово време. Један дан овако, други дан онако, а резултат у Србији је поразан и катастрофалан.

СНС сматра да држава није имала никакав план и програм за Косово и Метохију. Добро је што су Срби на Косову и Метохији од почетка увек желели мир и што желе да само мирним средствима се сви проблеми решавају. Ми позивамо међународну заједницу да ниједног тренутка не прибегава сили зато што силу нико не жели. Срби хоће само мир, само хоће да живе на својим огњиштима и људи из међународне заједнице то такође морају да разумеју. Јесу наше плате мале, али код нас за те мале плате можете да купите много више него што је то могуће урадити у неким другим земљама. Ја сам израчунао, тј наш тим је израчунао да се не хвалим ја, мени су само дали и врло прецизно израчунали да за просечну плату у Србији грађани годишње могу да купе 446 литара млека, у Љубљани чак 1250 литара, у Загребу 953 литре, а да само погледате цене основних животних намирница видећете да у региону наш главни град је по тим основним животним намирницама скупљи од свих осталих, и по питању шећера, пилећег меса и уља и млека, просечна вредност је више него у било којем другом граду у региону и то показује колико наши властодршци немају мере кад почињу да траже аргументе за све своје преваре и за све своје лажи и за лош живот који су људима понудили. Ако им је кампања овај плакат против Томислава Николића који су заједно са својим партнерима из тобожње опозиције направили, ако је то њихова кампања и ако је то лек за наше проблеме у Србији ми им честитамо на томе. Наша кампања ће бити чиста, наша кампања ће бити нуђење програма и ја вас позивам да драги пријатељи 29. пођете са нама у Ниш где ћемо представити наш програм на трогодишњици странке, а после тога ћемо имати две веома важне посете у региону. Председник странке ће бити шеф делегације, а очекујем да то буде у Црној Гори и у Румунији, већ знате да смо били и у Словенији, у Македонији, господин Николић се сретао и са господином Додиком, имали смо сусрете и у Мађарској, имаћемо и у Бугарској тако да тиме желим да заокруживмо и да покажемо свима у региону да ћемо очувати стабилност региона, али и да покажемо да смо солидни партнери свима онима који Србији желе добро.
Ако се сећате, данас су Новости објавиле један текст да за пензије има, што ме је запрепастило да један тако режимски лист објави, али један текст који је као да је преписан, а то је наша конференција, честитам им на томе, са подацима које је изнео Дејан Миљковић, све је направљено да потоп буде после губитка њихове власти. Дакле, само је важно покушати да се сачува слобода, да не одговарају за све пљачке које су починили у претходном периоду, а после тога више ништа није ни важно. И неко из Новости је дошао до добрих података и тачно објавио и показао како више немамо никакву шансу и да неће бити никакве могућности уколико, не дај боже, њихови програми наставе да се остварују и пензије да исплаћују. Зато су нам промене неопходне и зато је боље за Србију да изборе имамо што пре, али како да вам кажем, и што касније да буду биће горе за ДС и по режимске странке. Изволите ако имате питања?

Изненађени смо веома чињеницом што нико није желео ни од присутних новинара да каже шта се јуче догодило у Раљи, али о томе ће вам говорити Небојша Стефановић, јер је срамно, а то није први пут, подсетићу вас на напад на господина Марчету у Калуђерици пре три године у изборној камапањи, срамно је да државни функционери и градски функционери нападају грађане који им постављају питања из делокруга њиховог рада, као што је то учинио јуче господин Ђилас и да нико не сме да напише ниједну реч. Несрећни грађанин је био крив што га је питао за некакву корупционашку аферу, или је можда питао, не знам, за цену моста, ко зна шта је изнервирало господина Ђиласа, али и то показује колико су мали, слаби и нервозни. Издржаће људи још ово мало времена што је остало.

Новинар: Како га је повредио?
Александар Вучић: Ухватио га за оковратник. Позваће вас господин Стефановић, дакле написана је и кривична пријава, ухватио га за оковратник и одгурнуо га, човек му је рекао: „нећета ваљда да ме бијете“, а онда је дошла и редовна полиција из Сопота, па биле су ваше колеге. Није Бранка Ђукић објавила, е извините, није се то договорила оне вечери са Шапером, или сам и то слагао. Видео сам их него нису они мене, ја сам их видео, ја сам тај који волим да вечерам што се и види, нећу више да откривам, нека кажу да лажем
А ово је иначе било у Раљи и мислим да ће човек поднети и кривичну пријаву и све друго, али тиме ће се бавити господин Стефановић на конференцији за новинаре.

Новинар: Да ли је ваш члан?
Александар Вучић: Мислим да не, али не знам шта то значи да ли је неш члан?! Да ли то значи да ако сам ја да мене може неко да бије?! Не разумем то, то је као, постоји отприлике варијанта - е ако је тај твој члан, а слао си га тамо да га провоцира, па сам ја сад ухватио да га бијем,... Па мени долазе људи са беџом радикалским, ја са њима разговарам, они на крају нашег разговора скину тај беџ и лепо се учлане у нашу странку и све то тако лепо изгледа, свуда могу да вам наведем много примера.

Новинар: И ставе други беџ?
Александар Вучић: Не стављају никакав беџ. Они од тог тренутка имају слободну главу. Као што видите, све више људи у Србији ставља не беџ већ ослобађа своју главу тако да ја питам госпођу Триван, пошто лажем за истраживањем, сви који ме познајете знате да никада нисам слагао ни за једно истраживање, да напротив само нама могу да смањим а њима да повећам и то сви новинари који ме познају 10 година знају да је тако, е ја је питам нека ми она каже - а који су то резултати? Па само за ону једну једину агенцију, немој да ми говори оно Каја, Мима, Мина него за ову једну једину која се бави истраживањем, нека ми да резултат који је другачији од оног што сам ја рекао.
Ово са законима о јавном дугу, јесте ли приметили да после интервенције око Српске банке, како је неко из ММФ интервенисао и како су им избацили тих 150 милиона евра, нисте ни приметили то, неко им је наредио, пратио је нашу конференцију и позвао их и рекао немојте да се играте и да перете паре на овај начин и склоњено је из ребаланса. Погледајте прво предлога, а погледајте на крају шта је усвојено.

Новинар: Хоћете ли ићи поново у Крајину?
Александар Вучић: Да, али то ћемо мало касније и то ће бити интересантно. Иначе, да вас обавестим, ако се сећате ми смо тада говорили о цркви у Смоковићу већ је нешто урађено и нешто новца обезбеђено, нешто веровали или не је после тога и Хрватска дала, а помогли смо и цркву светог Петра и Павла код места Ђеврска и она је сад, кад будемо отишли видећете, обновљена. Ми се нисмо тиме хвалили, а добили смо и плакете и захвалнице, али сам радостан што смо нешто мало помогли, колико неко у опозицији може да помогне свом народу. Такође, имамо и неке планове на државном нивоу које би могли да поставимо и да буде много озбиљније урађено него што је то случај до сада. Ми очекујемо да Хрватска мора да врати имовину која припада Србима, дакле не може се ићи у Европу тиме што ћете да отимате имовину својих грађана и кад госпођа Косор каже да је ослободила Книн увек постављам питање - а од кога си ослободила Книн? Од становника Книна. У Книну по попису од 1991. који је био против Срба, било је 88,79% Срба и било је 4,5% Југословена који су најчешће били Срби. Ослободили сте град од његових житеља, шта не разумем, али шта да радимо, наша држава мора озбиљније да се односи према свом народу, па ће нас онда и други више поштовати.

Нико да ме пита за Жарка Обрадовића, како је Џеси одмах средила да јој Жарко каже како ће они да иду са ДС, а Жарко мисли да ми ноћима не спавамо пошто ће они да иду са ДС. Заједно ће и да оду са ДС, како би то некад неко говорио, на сметљиште политичке историје. Заједно ће да иду у опозицију, а онда ћемо лепо да видимо шта су радили свих ових година заједно, или некад  и одвојено.
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!