Вести

Шапцу тренутно не прети опасност

Влада Републике Србије предузела је све мере да би заштитила угрожено становништво у поплављеним подручјима, а током ноћи стање у Шапцу и околним подручјима је стабилизовано. 
 
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић именовао је данас генерала Љубишу Диковића, начелника Генералштаба Војске Србије, за начелника Штаба за ванредне ситуације у Шапцу, саопштила је данас Канцеларија за сарадњу са медијима Владе.
 
У саопштењу Влада Србије захваљује свим грађанима који показују висок степен солидарности и хуманости укључујући се у одбрану од поплава. 
"У овом моменту на свим угроженим подручјима има довољно људи ангажованих на постављању одбрамбених бедема. Влада ће обавештавати грађане о стању на поплављеним подручјима и потребама за добровољцима", наведено је у саопштењу упућеном из Владе.
 
Начелник Генералштаба Војске Србије и први човек кризног штаба за одбрану Шапца, генерал Љубиша Диковић рекао је данас да се слободно може рећи да Шапцу тренутно не прети опасност, док је министар одбране Братислав Гашић истакао да је ниво воде на Сави у благом опадању неколико центиметара, што је свакако позитиван знак.
 
Према речима Диковића, током ноћи урађен је велики посао у одбрани Шапца, а да иста ситуација важи и за Сремску Митровицу где је уз помоћ припадника Војске Србије и грађана који су дошли у помоћ, урађен велики посао у изградњи насипа.
"Наравно, и даље смо на терену, прати се ситуација, поправљају се насипи, али верујем да ћемо успети да одржимо све под контролом, рекао је Диковић Танјугу приликом обиласка насипа на Старом граду у Шапцу.
 
Премијер Србије Александар Вучић позвао је јуче грађане Београда и Србије да помогну у одбрани Шапца, јер, како је рекао, Шабац морамо да бранимо по сваку цену.
 
Погледајте како су припадници Војске Србије извршавали своје задатке у одбрани Шапца.